Preview Mode Links will not work in preview mode

Du, Jag och Jorden


Feb 28, 2021

Vi har bestämt oss för att tackla ett efterlängtat men kontroversiellt ämne - konspirationsteorier! Idag kör vi Del 1 och vi ska prata om hotet från vaccin……..förnekarna. Tillsammans med rent vatten och antibiotika är vaccin det som minskat spridningen och dödligheten i livshotande sjukdomar som mest för mänskligheten. Finns det något samband mellan det växande vaccinmotståndet som är på frammarsch och att flera utrotade sjukdomar, såsom smittkoppor, mässling och tuberkulos, gör comeback? 

Den första människan vaccinerades, vad man vet, i slutet av 1700-talet. Sedan dess har det gått framåt för vaccinerna och bakåt för de dödliga sjukdomarna. Tills nu. Varför? Varför har många fler blivit vaccinkritiska? Och finns det någon grund i vaccinmotståndet? Det är på menyn i dagens avsnitt! Dessutom: 3 snabba om mikroplast och moderkakor, livsstilens roll i klimatomställningen, och det gigantiska misslyckandet med våra svenska miljömål.

P.S! Har du inte sett dokumentären Vaccinkrigarna på SVT Play än så kan vi inte rekommendera den nog!

 

Av: Jonna Elofsson Bjesse och Melanie Olsson 

 

Poddmelodi kommer från låten ‘Something Elated’ av Broke for Free.

 

Instagram: @dujagochjorden

Facebook: Du, jag och Jorden

Email: dujagochjorden@gmail.com

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss gärna på Patreon: https://www.patreon.com/dujagochjorden 

Följ oss gärna på instagram och facebook, och prenumerera på podden i din poddapp så får du uppdateringar när vi släpper nya avsnitt, samt lämna en recension i iTunes - då blir vi jätteglada och taggade att göra ännu bättre avsnitt!